American Cocker Spaniel ataları 1620’de Mayflower’daki mülteciler ile birlikte geldiği söyleniyor. Sonraki yüzyıllarda yerleşimciler, ülkenin vahşi doğalarını keşfetmeye ve avlanmaya yardımcı olmak için onlarla daha çok getirdi. Amerikan varyasyonu, 19. yüzyılda İngiliz saf ırkında bıldırcın ve ağaç kakan avlamak için geliştirildi.
Başlangıçta İngiliz Cocker’dan sadece boyut olarak farklıydılar, ancak yıllar içinde geliştirmeler sonucu farklar daha da büyüdü. 1878’de, ilk Cocker Spaniel Amerikan Kennel Club’a kayıt edildi.
1940’lara gelindiğinde Amerikan Cocker, İngiliz Cocker’dan o kadar farklıydı ki, onları birbirleriyle kıyaslamak imkansız hale geldi ve 1945’te iki cins ayrıldı ve her biri kendi standartlarıyla resmi olarak tanındı. Av köpekleri olarak getirilen atalarının avlanma içgüdülerinin bir kısmını hala korumaktadırlar.
American Cocker Spaniel Özellikleri
Fiziksel Özellikleri
Renkleri siyah,kırmızı-beyaz,siyah-beyaz,krem-beyaz,kahverengi-beyaz renklerinde olabilir.Kafası bombeli,burun ingiliz versiyonundan daha kısadır.Kulakları sarkık ,bacaklarında uzun tüyler, kompak ve sağlam bir vucut gözleri hafif badem şekilli koyu kahverengi gözleri büyük ve yuvarlaktır,makas şeklinde kapanan çene yapısına sahiptir.
Boy:Erkek 37-39 cm Dişi 34-37 cm
Ağırlık:Erkek 10-13 kg Dişi 9-12 kg
Karakteri
Köpekler üzerinde yapılan zeka testlerinde üst sıralarda yer alır,eğitiminde sert davranmak kötü etki bırakır;bu nedenle yumuşak yöntemlerle eğitim verilmelidir .Çocuklar ile pek iyi geçinemezler kısaca çocuğunuz varsa tercih etmemelisiniz.
Çok duygusal olduklarından yaşadıkları yer değiştiğinde veya kötü davranışlarla karşılaştıklarında hemen ısırma davranışına bürünürler ve bu konuda diğer köpek ırkları içinde en üst noktada’dır.Yalnı kalmayız hiç sevmediklerinden mutlaka yanında olmanız gerekir aksi taktirde ciddi stres ve davranış bozukluğu yaşarlar.Yabancılara ve evcil hayvanlara karşı oldukça arkadaş canlısıdır.Aşırı havlama ve heycanlandığında ciş kaçırma sorunları vardır.Aile ile birlikte yürüyüşleri çok sever ve bunda büyük zevk duyar.
Bakım
Obeziteye yatkın oldukları için mutlaka beslenmesi kontrol altına alınmalıdır.Yedikleri farklı gıdalara karşı oldukça allerjik tepkiler verebilir maması kontrolsüz değiştirilmemeli farklı gıdalar verilmemelidir.Eklem sorunlarına açık oldukları için yetişkinliğe ulaştıklarında mutlaka eklemlerinin filmlerinin çekilmesi gerekir.Kalp sorunlarına yakalanma olasıklıkları çok olduğundan L-karnitin takviyesi dönem dönem verilmelidir.
Kulakları çok hassastır haftada bir içleri temizlenmelidir,tüyleri’de sık sık taranmalıdır ve iki ayda bir kesilmelidir.