Amerikan Tilki Tazısı (American Foxhound) Maryland ve Virginia eyaletlerinden yayıldığı ve Virginia eyaletinin köpeği olduğu bilinmektedir.İngiliz yetiştiricisi Robert Brooke tarafından 1650 yılında Amerika’ya getirilen İngiliz Tilki Tazılarının soyundan gelmektedir.Daha sonra ingiliz ırkı fransız tazı köpekleri ile eşlenerek ırk farklılaştırıldı.1830’larda daha hızlı bir tazı elde etmek için irlanda tazısınında gen hattına eklenmiş ve ırk tamamlanmıştır.
Cins ilk olarak 1886’da Amerikan Kennel Club tarafından tanındı. Bugün, Walker, Calhoun, Goodman, Trigg,Penn-Marydel de dahil olmak üzere Amerikan Foxhound’un birçok farklı türü vardır.
Amerikan Tilki Tazısı (American Foxhound) Özellikleri
Fiziksel Özellikleri
Oldukça güçlü bir uluma ve havlama sesine sahiptir ve km’lerce uzaktan duyulabilir.Diğer türdeşlerinden çok daha fazla dayanıklılık gösterebilirler ve uzun süre av yapabilirler.Renkleri Beyaz,Mavi,Beyaz-Krem,Kırmızı,üç renk olabilir.
Kahverengi, ela gözlü,kafatasları geniş,düz kulaklara sahip,güçlü ve kaslı bir boyuna sahiptirler.Bacakları uzun, düz ve kaslıdır.Patileri ve pençeleri serttir,sert yada yumuşa zeminli arazilerde koşmaya uygundur.Kuyruklarının sonunda hafif bir eğrilik vardır.
Boy:Erkek 56-63 cm Dişi 56-61 cm
Kilo:Her İki Cins için 25-35 kg
Karakteri
Evde besleniyorsa kesinlikle yalnız kalmak istemezler bırakılırlarsa evinize ciddi zarar verebilirler.Kedilerle iyi geçinemeseler’de diğer köpeklerle bir sorun yaşamazlar özellikle çocukları çok severler.Kendi kararları veren bir köpek cinsi olduğu için ufak yaşlardan itibaren eğitim verilmezse itaat etmeleri zordur.
Av esnasında savaşçı olarak biline bu ırk evde ise çok sakin ve sevgi dolu bir aile köpeğidir.Bir çok av köpeği iyi bir bekçi köpeği özelliğine sahip olmalarına karşın bu ırk bekçilik konusunda çok zayıftır.
Bakımı
Son derece aktiftir ve günde bir ile iki saat egzersiz gerektirir bu nedenle açık arazide beslemiyorsanız mutlaka zaman ayırmanız gereklidir.Aksi halde çok fazla kilo alacak ve sağlığı riske girecektir.Çok dayanıklı köpekler olduğunda bakımı kolaydır ve hastalıklara karşı oldukça dirençlidirler.Tüy dökme sorunu vardır bu nedenle haftada bir mutlaka fırçalanmalıdır.