Bahçede Köpek Bakımı

Bahçede Köpek Bakımı yapacaksanız size yazımızda sunduğumuz öneriler oldukça faydalı olacaktır.İlk önce mutlaka ırk seçerken dış ortama uygun ve dayanıklı bir ırk seçmelisiniz.

Bahçede Köpek Bakımı İpuçları

1-Öncelikle bahçede bulunan çiçeklere ve diğer bitkilere köpekler zarar verecekleri için sizin için önemli olanlarısaksılara koyunuz.Saksılardaki bitkiler daha az zarar görecektir.Köpeğiniz bahçede bir bitkiye zarar verirse kızmayın bitkiler tekrar büyüyecektir ama köpeğinize kızarsanız onla ilişkiniz bir daha düzelmeyebilir.

Bahçede Köpek Bakımı

2-Özellikle bazı ırklar çok fazla kazmayı severler 1 hafta içinde tüm bahçeniz delik deşik olabilir;önlemek için onlara yeteri kadar egzersiz yaptırmayı unutmayın ve bol bol oyuncak verin ki dikkatleri dağılsın.

3-Köpeğiniz yaşlı ise mutlaka bahçeyi ona göre düzenleyin,yaşlı köpeklerin duyuları yeterince çalışmadığı için kendilerine zarar verecek durumlara düzebilirler.Örnek olarak bahçenizde havuz var ise çevresini kapatın ki düşmesin yada merdivenler eklemlerine aşırı zarar vereceği için yüksek noktalara çıkabilecekleri düz panneller kullanın.Arabanızı bahçeye park ediyorsanız hareket etmeden önce mutlaka ön ve arkasında köpeğiniz olup olmadığına bakın yanlışlıkla ezilmesin.

4-Köpekler sıcaktan ve yağmurdan etkilenecekleri için mutlaka onları güneş ve doğa koşullarından koruyacak bir sığınak inşa edin.Zemini çakıllarla örtün çünkü en fazla zamanı burada geçirecektir.

5-Köpeğinizi sosyal yetiştirin misafirleriniz geldi ve bahçede otutacağınız durumlarda onu bir yere kapatırsanız şuçluyu gelen kişiler olarak anlayacak ve en ufak boşlukta misafirlerinize zarar verecektir.Bu nedenle siz varlen yabancılara hoşgörülü davranması gerektiğini öğretin.

6-Köpeğiniz ilk eve geldiğinizde ona kalacağı bahçenin hangi alanlarını kullanacağını hangi alanların yasak olduğunu öğretmeniz gereklidir.Köpeğinizin küçük hiç bir şeyden anlamaz demeyin 6 haftalık yavrular bile temel itaat eğitimini alabilirler.

Bahçede Köpek Bakımı

7-Köpeğinizin bahçeden çıkmasını önlemek için mutlaka kapı gibi çıkış noktalarını güçlendirin ve kolay açılmayan kapılar yaptırın.Özellikle çocuklar kapıları oyun olsun diğe açacaklarından ve kapatmayı unutucakların’dan otomatik kapanan kilit sistemleri tercih ediniz aksi halde köpeğiniz dışarı kaçarak hem kayıp olabilir hemde diğer insanları korkutabilir.Ayrıca bahçe çevresini mutlaka sağlam çitlerle çevirin ve altlarına beton dökün bu şekilde kazarak kaçmasını engelleyebilirsiniz.

8-Bahçenizdeki bitki türlerini köpeğinize zarar vermeyen türlerden seçmelisiniz;köpeğinizin bazı bitkileri yemesi ona ciddi sağlık sorunları oluşturacaktır.köpekler için toksik olan bazı bitkiler yüksük otu, çuha çiçeği, porsuk, sarmaşık, ravent, salkım, acı bakla, tatlı bezelye, haşhaş, krizantem, laburuheum sayılabilir.

9-Köpeğiniz bahçede oynuyorsa,ucu sivri olan ve kesici bahçe aletleri ciddi yaralanmalara neden olabileceğinden bahçede bırakmayın.Ayrıca hortum gibi kemirip ve koparabilecekleri malzemeleri’de korumalı yerlere koyun yutabilirler ve sindirim sistemlerine zarar verebilirler.

10-Köpeğiniz sürekli bahçede kalıyorsa tuvalet eğitimi vermeniz bahçenin temiz kalmasını sağlayacaktır.İlk başlarda köpeğinizi sık sık dışarı çıkarısanız ihtiyaçlarını dış bölgede halldecek bahçeniz temiz kalacaktır.Özellikle yavruların çiş ve kaka tutma süreleri çok az olduğundan mutlaka bunu göz önüne alınız.

Yazar Hakkında