Bombay Kedisi. Kedi yetiştiricileri aslında doğal genetik mutasyonlar üzerine inşa ederek ya da yeni bir görünüm, renk veya desen elde etmek için bu ırk üzerinde çalıştı. Adını Hindistan’ın egzotik liman kentinden alan Bombay’ın Hindistan’la ile hiçbir bağlantısı yoktur. Siyah bir pantere benzetmek için samur Burma ve siyah Amerikan kısa tüy genlerinden faydalanılmıştır.

Kentucky, Louisville’den yetiştirici Nikki Horner, 1950’lerin sonundan başlayarak Bombay’ı geliştirmekle tanınır. Amacı, kaslı bir vücuda ve arkadaş canlısı mizaca sahip şık, parlak bir kara kediydi. Ve başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Cat Fanciers Association, 1978’de Bombay’ı tam olarak tanıdı. Bugün, cins tüm kedi dernekleri tarafından tanınmaktadır.

Boyut

Bombay tipik olarak 3 ila 7 kg ağırlığındadır. Erkekler genellikle dişilerden daha büyüktür.

Kişilik

Canlı ve sevecen Bombay kedisi insanları sever ve birçok farklı ortama ve yaşam tarzına ayak uydururlar. Sakin doğası onu iyi bir apartman sakini yapar ve kesinlikle en iyi kedi olmak istemesine rağmen diğer evcil hayvanlarla yaşamaya uygundur.

Bombay’ın evin en sıcak noktasını bulmasını bekleyin. Buna yatmadan önce örtü altı da dahildir. Çoğu, kendi insanlarıyla belirgin fakat yüksek olmayan bir sesle konuşacaktır.

Bombay’lar genellikle oyun oynamakta iyidir ve bazıları tasmalı yürümeyi bile öğrendi. Bu, oynamayı seven akıllı bir kedidir ve ona numaralar öğretmeye, onunla oyun oynamaya ve ona birçok interaktif oyuncak sağlamaya istekli bir aile ile birlikte gelişecektir.

Sağlık

Hem soylu kediler hem de karışık cins kediler, doğada genetik olabilen çeşitli sağlık sorunlarına sahiptir. Birmanya’da görülen genetik hastalıklardan biri Bombay’da da görülmüş olsa da Bombay’lar genellikle sağlıklıdır.

Bazen Burma kafa kusuru olarak adlandırılan kraniyofasiyal anormallik, bazen ciddi şekilde deforme olabilen yeni doğan yavru kedilerde görülür. Bu yavru kedilere ötenazi uygulanır.

Bakım

Bombay’ın kısa, şık kürkü bakımı, birkaç el hareketiyle veya en fazla haftalık olarak fırçalama veya ölü tüyleri çıkarmak , cilt yağını dağıtmak ve kürkünü en iyi şekilde parlatan bir güderi ile ovmakla kolayca halledilir. Banyo nadiren gereklidir.

Periodontal hastalığı önlemek için dişleri fırçalayın. Günlük diş hijyeni en iyisidir, ancak haftalık fırçalama hiç olmamasından iyidir. Herhangi bir akıntıyı gidermek için gözlerin köşelerini yumuşak, nemli bir bezle silin. Her bir göz için bezin ayrı bir bölgesini kullanın, böylece herhangi bir enfeksiyon yayma riskiniz olmaz. Kulakları haftalık olarak kontrol edin . Kirli görünüyorlarsa, pamuklu bir bezle veya 50-50 oranında elma sirkesi ve ılık su karışımıyla nemlendirilmiş yumuşak nemli bir bezle silin. Kulağın iç kısmına zarar verebilecek pamuklu çubuk kullanmaktan kaçının.

Kum kutusunu lekesiz temiz tutun . Tüm kediler gibi Bombay kedileri de banyo hijyeni konusunda çok titizdir.

Bombay’ınızı 6 ila 9 aylıkken kısırlaştırmayı planlayın. Bombayların 5 aylıkken cinsel olgunluğa erişmeleri normaldir.

Tüy Rengi Ve Bakımı

siyah kürkü dışında Bombay kedisi, Birmanya’ya çok benzer , ancak daha büyük, daha uzun gövde ve daha uzun bacaklar gibi birkaç fiziksel farklılık var. Orta büyüklükte kulakları geniş aralıklı yuvarlak bir kafası. Altından bakıra kadar değişen gözleri ve düz orta uzunlukta bir kuyruğu var.

Siyah kürk için gen baskın olmasına rağmen, bazen Bombay yavruları farklı renkte doğduğu gözlemlenmiştir. Bazı dernekler bu yavru kedilerin Burma olarak kaydedilmesine izin veriyor.

Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar

Bombay Kedisi, çocuklu aileler ve kedi dostu köpekler için mükemmel bir seçimdir . Kendisine kibar ve saygılı davranan çocuklardan gördüğü ilgiyi sever . Otoritesine saygı duyan kedi ve köpeklerle barış içinde yaşar. Birlikte geçinmeyi öğrenmelerini sağlamak için evcil hayvanları her zaman yavaş ve kontrollü koşullarda tanıtın. [mas_static_content id=”11435″]

 

Yazar Hakkında